Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

MĄKA GRAHAM PEŁNOZIARNISTA PSZENNA TYP 1850 1 kg - TOTA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 3,99 zł

Cena regularna:

3.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

❤️ Dodaj do ULUBIONYCH

OPIS PRODUKTU

Razowe czyli zdrowe

Mąka graham swą nazwą honoruje amerykańskiego pastora – zwolennika prostych metod produkcyjnych i naturalnych rozwiązań. W przeciwieństwie do zwykłych mąk razowych, w których mielone są całe ziarna zbóż, mąka graham powstaje ze drobno zmielonego bielma (mąka biała), do którego dodawane są grubo przemielone części okrywy (otrąb). W ten sposób powstaje oryginalny, niepodrabialny w konsystencji i smaku rodzaj mąki, który bogactwem składników mineralnych dorównuje pełnemu ziarnu. Mąka graham ma również zdecydowanie więcej cząstek warstwy aleuronowej i okrywy owocowo – nasiennej, a co za tym idzie również więcej białka, lipidów, wartości mineralnych, witamin, antyoksydantów i błonnika pokarmowego niż mąki jasne. Ma natomiast mniej skrobi i, co istotne, niższą wartość energetyczną.

Bułka o sugestywnej nazwie

Od razu przychodzi nam na myśl konkretna bułka, będąca niemal ikoną zdrowego stylu życia i kojarząca się z ciemnym pieczywem. Grahamka -  smaczna i chrupiąca alternatywa kajzerek z mąki pszennej. Dobrze wypieczona z twardą skórką i miękkim, brązowawym miąższem wypełnionym kremowo-białymi otrębami. Bułka grahamka to znakomity przykład wyjaśniający strukturę mąki o złożonym procesie produkcyjnym. Jej konsystencja jest niejednolita, łączy delikatne wypełnienie z twardszymi fragmentami okrywy nasiennej. Ten niepowtarzalny smak skradł już miliony serc i zachwyca konsumentów od wielu lat.

Desery z mącznymi otrębami

Mąka graham coraz częściej stosowana jest nie tylko do wyrobu pieczywa, ale również do produkcji potraw mącznych - makaronów i pierogów oraz zdrowych i niskokalorycznych przekąsek lub deserów – naleśników, ciastek owsianych z migdałami czy babeczek z bakaliami. Graham, z  względu na specyficzną, niejednolitą struktura, znalazła zastosowanie w wyrobie ciemnych krakersów i płatków śniadaniowych. Serca podbijają też przepisy na nietypową szarlotkę z mąki graham czy razowe, kruche ciasto właśnie z tego rodzaju mąki.

 

Skład: Bielmo ziarna pszenicy

Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten.

Termin przydatności:

Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.

Przechowywanie:

Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna:1389 kJ

Wartość energetyczna: 329 kcal

Tłuszcz: 2,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)

Węglowodany: 60 g (w tym cukry: 1 g)

Białko: 11 g

Sól: 0,02 g

Waga: 0,9kg (nie 1kg)

Specyfikacja produktu

RODZAJ pszenna
WAGA 1 kg
PRZEZNACZENIE Mąka pszenna graham umożliwi stworzenie idealnego chleba za zakwasie oraz smakowitych bułek, które urozmaicą każdy posiłek.
BARWA kremowa, jasna
POCHODZENIE Polska

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Dodaj opinię (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl