MIESZANKA CHLEBOWA CIABATTA WŁOSKA 500 g - ePIEKARZ
Cena regularna:
towar niedostępny
❤️ Dodaj do ULUBIONYCHOPIS PRODUKTU
Ciabatta - Mieszanka Mąk - 500g
Sposób przygotowania:
1. 20g świeżych drożdży rozpuścić w 350g wody.
2. Dodać 500g mieszanki "Ciabatta" i dokładnie wymieszać.
3. Ciasto przełożyć do głębokiego, natłuszczonego naczynia, okryć szczelnie np. folią i odstawić na 45 minut.
4. Włożyć ciasto na posypany mąką blat.
5. Posypać ciasto mąką i za pomocą ostrego narzędzia (np. noża, skrobki piekarskiej) podzielić ciasto na odpowiednie kawałki.
6. Ostrożnie przełożyć bułki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, następnie okryć ściereczką i zostawić na 45-60 min. w celu wyrośnięcia.
7. Piec 8 min. w temp. 220 st. C, a następnie 10 min. w temp. 200 st. C.
Składniki:
mąka pszenna, zakwas pszenny, semolina z pszenicy durum, sól, mąka pszenna słodowa, czynnik polepszający mąkę, (kwas askorbinowy), enzymy.
Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym (rekomendowana temp. 15-22°C), bez obcych zapachów.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.
Pakowanie:
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.
Kraj pochodzenia: Włochy
Specyfikacja produktu
RODZAJ | mieszanka |
WAGA | 0,5 kg |
PRZEZNACZENIE | do wypieku pieczywa w stylu włoskiej ciabatty |