Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
PRODUKT DNIA
SKORZYSTAJ Z PROMOCJI, JAKIE DLA CIEBIE PRZYGOTOWALIŚMY! Dzisiaj proponujemy:

MĄKA GRAHAM PEŁNOZIARNISTA PSZENNA TYP 1850 1 kg - TOTA

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 8,90 zł 8.90
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

Razowe czyli zdrowe

Mąka graham swą nazwą honoruje amerykańskiego pastora – zwolennika prostych metod produkcyjnych i naturalnych rozwiązań. W przeciwieństwie do zwykłych mąk razowych, w których mielone są całe ziarna zbóż, mąka graham powstaje ze drobno zmielonego bielma (mąka biała), do którego dodawane są grubo przemielone części okrywy (otrąb). W ten sposób powstaje oryginalny, niepodrabialny w konsystencji i smaku rodzaj mąki, który bogactwem składników mineralnych dorównuje pełnemu ziarnu. Mąka graham ma również zdecydowanie więcej cząstek warstwy aleuronowej i okrywy owocowo – nasiennej, a co za tym idzie również więcej białka, lipidów, wartości mineralnych, witamin, antyoksydantów i błonnika pokarmowego niż mąki jasne. Ma natomiast mniej skrobi i, co istotne, niższą wartość energetyczną.

Bułka o sugestywnej nazwie

Od razu przychodzi nam na myśl konkretna bułka, będąca niemal ikoną zdrowego stylu życia i kojarząca się z ciemnym pieczywem. Grahamka -  smaczna i chrupiąca alternatywa kajzerek z mąki pszennej. Dobrze wypieczona z twardą skórką i miękkim, brązowawym miąższem wypełnionym kremowo-białymi otrębami. Bułka grahamka to znakomity przykład wyjaśniający strukturę mąki o złożonym procesie produkcyjnym. Jej konsystencja jest niejednolita, łączy delikatne wypełnienie z twardszymi fragmentami okrywy nasiennej. Ten niepowtarzalny smak skradł już miliony serc i zachwyca konsumentów od wielu lat.

Desery z mącznymi otrębami

Mąka graham coraz częściej stosowana jest nie tylko do wyrobu pieczywa, ale również do produkcji potraw mącznych - makaronów i pierogów oraz zdrowych i niskokalorycznych przekąsek lub deserów – naleśników, ciastek owsianych z migdałami czy babeczek z bakaliami. Graham, z  względu na specyficzną, niejednolitą struktura, znalazła zastosowanie w wyrobie ciemnych krakersów i płatków śniadaniowych. Serca podbijają też przepisy na nietypową szarlotkę z mąki graham czy razowe, kruche ciasto właśnie z tego rodzaju mąki.

 

Skład: Bielmo ziarna pszenicy

Informacja dla alergików: Produkt zawiera gluten.

Termin przydatności:

Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.

Przechowywanie:

Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna:1389 kJ

Wartość energetyczna: 329 kcal

Tłuszcz: 2,1 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)

Węglowodany: 60 g (w tym cukry: 1 g)

Białko: 11 g

Sól: 0,02 g

Waga: 0,9kg (nie 1kg)

Dane techniczne

WAGA (g) 1000
NAZWA ZWYCZAJOWA graham
TYP 1850

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

Inni użytkownicy kupili również
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl