



Mąka Migdałowa 1kg

Opis
Mąka migdałowa 1kg
Mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Jest bogata w nienasycone kwasy tłuszczowe, białko, żelazo, witaminę E oraz witaminy z grupy B. Posiada niski IG i jest mniej kaloryczna niż mąka pszenna. Mąka ta jest polecana osobom dbającym o linię oraz tym na diecie bezglutenowej.
Zastosowanie:
Mąka migdałowa świetnie nadaje się do zagęszczania zup i sosów. Jest to również świetna alternatywa dla mąki pszennej. Wypieki z mąki migdałowej będą mniej pulchne. Można użyć jej:
- jako dodatek podczas wypieku chleba
- do zagęszczania zup i sosów
- wypieku ciastek, ciast, pizzy i innych
- do naleśników, placków, racuchów
- do panierki do mięsa
- jako dodatek do owsianki, płatków, deserów, koktajli
- można ją spożywać bezpośrednio
Pakowanie:
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.
Zawartość:
- Opakowanie zawiera 1kg mąki migdałowej.
Sposób przechowywania:
- Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Terminy przydatności:
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia
Informacja dla alergików:
W zakładzie pakowane są również: orzechy, wyroby mącznie, siemię lniane, migdały, produkty zawierające gluten. Mimo ostrożności, produkt może zawierać ich śladowe ilości.
Właściwości mąki migdałowej
Mąka migdałowa to świetne źródło kwasów tłuszczowych nienasyconych. Zawiera stosunkowo mało węglowodanów, przez co cieszy się popularnością wśród osób będących na diecie ketogenicznej czy bezglutenowej. Mąka ta jest również świetnym źródłem żelaza, magnezu czy wapnia.