Produkt dnia
Producenci
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

Mąka Na Pizzę Włoską Pszenna Z Młyna typ 00 10kg

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 34,99 zł 34.99
ilość szt.
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: TOTA
Kod produktu: TOTPIZZA_10KG

Opis

Delikatna i lekka

Mąka pszenna do pizzy włoskiej typu 00 to specjalistyczny produkt powstający z ziaren pszenicy charakteryzujący się wysokim stopniem zmielenia nasion. Pszenna mąka 00 jest całkowicie oczyszczona z otrębów i nie zawiera większych ziaren, co czyni ją niezwykle lekką i delikatną. Jej śnieżnobiała barwa jest wynikiem znacznego przemiału określanego jako rodzaj 00 i oznacza znikomą lub nawet zerową ilość popiołu pozostającego po jej spaleniu.

Oryginalna włoska pizza tylko z mąką 00

Specyfiką mąki pszennej 00 jest jej łudzące podobieństwo do oryginalnych mąk włoskich. Ciasto wypiekane z tej mąki zapewnia niepowtarzalny smak pizzy, jej wyjątkowość chrupkość z zewnątrz i przyjemną miękkość w środku. Ciasto cechuje się odpowiednim stopniem wilgotności dzięki czemu po pokryciu sosem nie nasiąknie mokrymi składnikami, pozostawiając pizzę chrupiącą. Dzięki wysokiemu stopniowi zmielenia ciasto wyrabia się z łatwością, a jego konsystencja jest idealnie elastyczna i sprężysta. Podczas wyrabiania ciasto staje się wspaniale spulchnione, nadaje się również do długotrwałej fermentacji . Znaczna zawartość glutenu w tym rodzaju mąki zapewnia ciastu doskonałą rozciągliwość, niezbędną do przygotowywania bardzo cieniutkiej pizzy i chrupkiego, włoskiego pieczywa. Mąka pszenna typu 00 została specjalnie skomponowana i przygotowana, żeby naśladować tradycyjną włoską farinę.

Wariacje na temat mąki pszennej 00

Oprócz idealnych, wyjątkowych w smaku pizz dorównujących jakością tym z prawdziwych włoskich restauracji mąkę pszenną 00 możemy wykorzystać do przyrządzenia delikatnych pierożków ravioli, lekkich bułeczek czy niewielkich pizzerinek. Ze względu na znaczną elastyczność i rozciągliwość ciasta z mąki typu 00 będzie ona również doskonałą bazą do przygotowania popularnego na Półwyspie Apenińskim drożdżowego pieczywa – foccaci podawanego z pikantną oliwą z oliwek. Dzięki unikalnym właściwościom ciast powstałego z mąki typu 00 z łatwością można uformować cieniutkie placki foccaci, ale również aromatyczne, delikatne ciasteczka, biszkopty i drożdżówki, które dzięki użyciu drobniutkiej mąki będą wręcz rozpływały się w ustach.

Wartość odżywcza w 100 g:

wartość energetyczna: 1480 kJ

wartość energetyczna: 337 kcal

białko: 9,2 g

węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g)

tłuszcz: 1,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)

sól: 0,0 g

Waga: 10kg

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl