



Mieszanka Chebowa na Chleb Orkiszowy 0,5kg

Opis
Domowy Chleb Orkiszowy - Mieszanka Chlebowa
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki należy umieścić w misie i mieszać, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Następnie pozostawić pod przykryciem na 15 minut do wyrośnięcia.
Po tym czasie uformować z ciasta bochenek i włożyć do foremki.
Pozostawić na 35-45 minut do wyrośnięcia (w tym czasie można delikatnie zwilżać powierzchnię chleba wodą lub obsypać mąką).
Piec w temperaturze 230°C, następnie po 10 minutach obniżyć temperaturę do 210°C.
Czas wypieku dla jednej porcji to 40-50 minut.
Składniki:
mąka pszenna orkiszowa graham (25%), mąka pszenna graham, mąka pszenna, słonecznik,
pszenica łamana, wysuszone zakwasy: pszenny i żytni, słód pszenny, sól, gluten pszenny, płatki ziemniaczane, glukoza, drożdże suszone (drożdże, emulgator - monostearynian sorbitolu), serwatka w proszku (z mleka), ekstrakt słodu jęczmiennego, enzymy piekarnicze (zawierają gluten), mąka sojowa, środek do przetwarzania mąki – kwas L-askorbinowy.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze nieprzekraczającej 25 o C i wilgotności względnej powietrza max. 75%.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.
Pakowanie:
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.
Kraj pochodzenia: Polska