Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się

ZAKWAS ŚWIEŻY ŻYTNI + MĄKA ŻYTNIA 720 ⭐GRATIS ⭐ + PRZEPISY

z+m720_122024.png
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 14,99 zł

Cena regularna:

14.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

❤️ Dodaj do ULUBIONYCH

OPIS PRODUKTU


Drogi Kliencie !

 

Ze względu na to że zakwas jest produktem żywym to wszystkie zamówienia z min w składzie będą wysyłane 07.01.2025r.

WESOŁY ŚWIĄT!

 

 

Zakwas Żytni Naturalny Chlebowy Z Piekarni Starter 250 g

+ Mąka żytnia Typ 720 1 kg ⭐ GRATIS ⭐


 

W naszej piekarni od lat używamy zakwasu do pieczenia pysznego, naturalnego chleba bez żadnych polepszaczy.
Zakwas jest starannie dokarmiany od wielu lat przez właściciela piekarni oraz profesjonalnych piekarzy.
Historia naszej piekarni sięga 1992 roku.

 

Do przygotowania zaczynu potrzeba ok. 80-100g zakwasu.
Można więc podzielić nasz zakwas na 2 – 3 porcje i w przypadku, gdy przygotowanie pierwszej nie wyjdzie, pozostałe są w pogotowiu.
Przygotowanie zaczynu jest proste i postępując zgodnie z instrukcją załączoną do produktu, wszystko powinno pójść jak po maśle!

  • Hodowany na wysokiej jakości mące żytniej 720
  • Gotowy do wypieku pysznego, aromatycznego pieczywa.
  • Idealny jako baza, starter do rozmnożenia go
  • Zapakowany w szczelny, szklany słoik, dobrze zabezpieczony
  • Zakwas naturalny, bez dodatków chemicznych.

Waga zakwasu: 250 g

Do zakwasu dołączamy instrukcję postępowania z nim, oraz przepis na pyszny chleb na zakwasie.

  

Wysyłka zakwasu odbywa się od PONIEDZIAŁKU do CZWARTKU (czwartek — dla zamówień złożonych do 10:00).

W przypadku dostawy do paczkomatu kupujący bierze na siebie odpowiedzialność za szybki odbiór przesyłki.

Jest to szczególnie ważne w letnie, gorące dni. Zakwas może się zepsuć.

 

Ten produkt ma wyłączone prawo odstąpienia od umowy. 

 

+ MĄKA ŻYTNIA TYP 720 1 kg GRATIS!

Zdrowsza alternatywa dla pszenicy

Mąka żytnia typu 720 TO TA to zdrowsza kuzynka mąk pochodzących z ziaren pszenicy. Powstaje z przemiału samych ziaren żyta, które po kilkukrotnym zmieleniu są oczyszczane przez pytel – stąd wzięła się jej inna nazwa - ,,pytlowa”. Chleb żytni spośród całej gammy razowego pieczywa można uznać za zdecydowanie jeden z najzdrowszych ze względu na znaczną zawartość witamin, składników odżywczych oraz makro i mikroelementów. Nada się do uzupełnienia witamin z grupy B, wspierających układ nerwowy oraz witaminy E o właściwościach przeciwutleniających. Żyto jest również prawdziwą skarbnicą minerałów – obfituje w cynk, potas, selen, fosfor, mangan, magnez, miedź i żelazo.

Żyto jest fit

Mąka żytnia jest doskonałym wyborem dla diabetyków ze względu na niższy indeks glikemiczny żyta w porównaniu do produktów wytwarzanych z pszenicy. Sportowcy oraz osoby dbające o zgrabną sylwetkę również chętnie sięgają po przetwory żytnie. Z pewnością doceniają oni korzystny wpływ błonnika zawartego w życie na perystaltykę jelit oraz pracę całego przewodu pokarmowego. Na uwagę zasługuje również jego właściwości obniżające poziom cholesterolu we krwi.

Smak domowego pieczywa

Mąka wytwarzana z ziaren żyta ma wyrazisty, zdecydowany smak – delikatnie kwaskowy z orzechową nutą, co sprawia, że chleb żytni ma niepowtarzalny, wyjątkowy aromat, nieporównywalny z żadnym innym. Pomimo zawartości glutenu nie ma charakterystycznej dla mąk pszennych lekkiej struktury. Chleb bazujący na mące żytniej 720 jest zbity i ciężki, a co za tym idzie niezwykle sycący i energetyczny. Czysto żytni wypiek nie ma zbyt dużych możliwości wyrostowych, a jego skórka nie jest sama w sobie chrupiąca, tylko sprężysta i miękka.

Przeznaczenie mąki ,,chlebowej”

Stworzona z myślą o domowym wypieku chleba żytniego na naturalnym zakwasie oraz pieczywa z mąk mieszanych. Jak się okazuje, tajemnica regionalnego, intensywnego w smaku żuru tkwi właśnie w dodanej do niego mące żytniej. Żyto nadaje swojskiemu żurowi odrobinę kwaskowaty posmak. Użycie mąki żytniej 720 nie ogranicza się jedynie do pieczywa. Z powodzeniem upichcimy z niej razowe gofry, ciemne naleśniki czy cięższe spody do pizzy.

 

Skład: Ziarno żyta

Informacja dla alergików:

Produkt zawiera gluten.

 

Przechowywanie:

Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna: 1370 kJ

Wartość energetyczna: 327 kcal

Tłuszcz: 1,7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)

Węglowodany: 77 g (w tym cukry: 2,5 g)

Białko: 5,9 g

Błonnik pokarmowy: 6,4 g

Sól: 0,01 g

( NOWA SZATA GRAFICZNA OPAKOWANIA — TA SAMA ZAWARTOŚĆ NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI)

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Dodaj opinię (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl