MĄKA PSZENNA CHLEBOWA TYP 750 1 kg - TOTA
OPIS PRODUKTU
Mąka łącząca najlepsze cechy
Mąka pszenna chlebowa 720 nie jest zbyt lekka, ani za ciężka, ma pośrednie właściwości wzrostowe oraz standardową ilość glutenu niezbędną do łatwego wyrabiania ciasta, ale nie nadającą ciastu kleistej konsystencji. Pieczywo z mąki 720 nie jest aż tak puszyste i delikatne, ani nadmiernie zbite i obciążające – po prostu w sam raz. W smaku głęboka, pozbawiona kwaskowatego charakteru. Chleb pszenny, powstały z mąki 720, nie jest aż tak leciutki jak te powstałe z mąk o większym stopniu przemiału (luksusowa 500 czy tortowa 450). Dzięki temu jednak zatrzymuje wewnątrz znaczne ilości wody i dłużej zachowuje świeżość. Dzięki zawartości glutenu ciasto na bazie mąki pszennej jest elastyczne i klejące, a co za tym idzie łatwiejsze w wyrabianiu niż ciasta żytnie. Mniejsza delikatność i puszystość kremowo-jasnej mąki pszennej zapewnia subtelniejszy smak i głębszy aromat.
Chleb doskonały
Oczywiście typowym zastosowaniem mąki 720 jest wypiek różnego rodzaju chlebów, zaczynając od tych czysto pszennych, poprzez pieczywo mieszane i kończąc jako dodatek do żytniego razowca. Pomimo mniejszego potencjału do wyrastania z mąki chlebowej możemy z niej wyczarować pyszne bułeczki, chrupiące bochenki chleba, kajzerki oraz chałki o gładkiej, aksamitnej strukturze, a także domowy spód do pizzy. Kultowy, włoski placek, dzięki łagodnemu smakowi mąki, będzie idealnie współgrał z pomidorowym sosem i aromatycznym oregano. Mąka pszenna typu 750 zagwarantuje także jędrność i sprężystość domowego makaronu.
Gwarancja jakości
Wytwarzana tradycyjnymi metodami, naturalna mąka To Ta jest Twoją gwarancją na udany, zdrowy chleb, który swoim zapachem wypełni cały dom. Mąka wysokiej jakości zapewni nie tylko niepowtarzalne wrażenia smakowe, ale również wspomoże organizm w utrzymaniu dobrego zdrowia i świetnego samopoczucia.
Skład: Bielmo ziarna pszenicy
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna:1450 kJ
Wartość energetyczna: 342 kcal
Tłuszcz: 1,8 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g)
Węglowodany: 68 g (w tym cukry: 0,5 g)
Błonnik: 2,9 g
Białko: 12 g
Sól: 0,01 g
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Specyfikacja produktu
RODZAJ | pszenna |
WAGA | 1 kg |
PRZEZNACZENIE | j strukturze, kremowej barwie i delikatniejszym smaku niż mąki pełnoziarniste wypieczemy z niej bułki oraz bochenki chleba, a co ciekawe będzie ona fajnym dodatkiem również do pizzy i makaronu. |
BARWA | kremowa, jasna |
POCHODZENIE | Polska |
Martuszka
Chleb z tej mąki w połączeniu z zakwasem ich autorstwa to jakiś obłęd! Lepszego w życiu nie jadłam — a do zakwasu dostajecie 2 proste i mega smaczne przepisy na chleb!