MĄKA PSZENNA NA PIZZĘ TYP 00 5 kg - TOTA
OPIS PRODUKTU
Mąka Na Pizzę Włoską Tota! 5 kg
♥ Jedwabista i delikatna
Mąka na pizzę włoską 00 wytwarzana jest w procesie intensywnego przemiału ziaren pszenicy. Bardzo wysoki stopień zmielenia pszenicy zapewnia temu rodzajowi mąki znaczną sypkość i lekkość. Mąka przypomina śnieżnobiały puder - w dotyku jest mięciutka i jedwabista, a w smaku niepowtarzalna.
Ten specyficzny rodzaj mąki sprawdza się doskonale jako baza do wyrobu idealnego ciasta na tradycyjną, włoską pizzę.
Przemiał typu 00 oznacza mąkę śnieżnobiałą o zupełnym oczyszczeniu, niezawierającą otrębów ani pozostałości całych ziaren, a po jej wypaleniu nie pozostaje popiół lub pozostaje jedynie jego nieznaczna ilość.
♥ Prawdziwa włoska pizza tylko z mąki 00
Użycie mąki typu 00 gwarantuje wypieczenie perfekcyjnie delikatnej i niezrównanej pizzy o chrupiących brzegach.
Najwyższy stopień przemiału zapewnia mące niezwykłą miękkość, a to powoduje, że bardzo łatwo jest zagniatać i formować wytworzone z niej ciasto.
Placek posmarowany sosem nie nasiąka i nie rozmacza się po nałożeniu składników o dużej zawartości wody. Pizza pozostaje chrupka i sztywna, a jej smak nie jest porównywalny do pizzy ze zwykłej mąki tortowej.
Dzięki odpowiedniej wilgotności ciasta wybrane dodatki dobrze do niego przylegają i nie zsuwają się.
Gluten zapewnia wyrabianemu ciastu znaczną sprężystość i wytrzymałość, co ułatwia tworzenie naprawdę cienkich placuszków.
Mąka pszenna 00 nadaję się również do przygotowania zaczynu drożdżowego, ponieważ doskonale wyrasta na puszystą, aksamitną masę.
♥ Dla amatorów kuchni włoskiej i nie tylko
Mąka pszenna typu 00 przeznaczona jest do specjalnego rodzaju wypieków, głównie aromatycznej pizzy włoskiej, puszystego pieczywa foccacia, a także drożdżowych bułek i past, których sekretem jest doskonale dobrana, wysokiej jakości mąka inspirowana tradycyjną włoską fariną. Z mąka pszenną 00 wyczarować można pierożki ravioli, które, dzięki użyciu tak miękkiej mąki, zachwycą swoją delikatnością i wysublimowanym smakiem. Oprócz wytrawnych specjałów kuchni włoskiej wyczarować z niej można apetyczne, słodkie ciasteczka i pulchne biszkopty.
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość energetyczna: 1480 kJ
- wartość energetyczna: 337 kcal
- białko: 9,2 g
- węglowodany: 72 g (w tym cukry: 0,2 g)
- tłuszcz: 1,2 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g)
- sól: 0,0 g
Waga: 5 kg
Specyfikacja produktu
RODZAJ | pszenna |
WAGA | 5 kg |
PRZEZNACZENIE | Idealna do klasycznej foccacii oraz do pizzy. Mąka Tota! typ 00 jest bardzo lekka dlatego wypiekane z niej ciasto jest miękkie oraz delikatne. Pizza przyrządzona na bazie mąki typ 00 swoim smakiem przypomina tradycyjną pizzę włoską. |
BARWA | biała, jasna |
POCHODZENIE | Polska |