MĄKA PSZENNA TORTOWA TYP 450 1 kg - TOTA
OPIS PRODUKTU
Mąka tortowa – niezastąpiony klasyk
Klasyczna i uniwersalna. Pszenna mąka tortowa doskonale sprawdzi się w każdej kuchni. Stanowi idealną bazę do praktycznie wszystkich rodzajów wypieków poczynając od puszystych biszkoptów i placków, a kończąc na wytrawnych, słonych przystawkach. Duży stopień oczyszczenia i wielokrotny przemiał nadaje mące tortowej charakterystyczną lekkość i puszystość. Typ 450 wyróżnia się niewielką zawartością substancji mineralnych (0,45%), co znajduje odzwierciedlenie w jej śnieżnobiałym kolorze i delikatnej, aksamitnej strukturze. Spora ilość glutenu powoduje, że ulepione z niej ciasto jest elastyczne i podatne. Chętnie współpracuje z drożdżami, czego wynikiem są pyszne, pulchne ciasta, chałki i bułeczki. Jest jedną z najlepiej oczyszczonych mąk o niewyczuwalnym, mało wyrazistym, mącznym smaku i miękkiej w dotyku strukturze bez otrębów i dodatków.
Idealna dla każdego
Niezastąpiona uniwersalność sprawia, że mąka pszenna tortowa 450 jest podstawową do przygotowania większości dań mącznych w zaciszu domowego ogniska. Prostota w przygotowaniu ciasta z tego rodzaju mąki oraz bezproblemowość w pracy z nim zapewnia mące tortowej niezwykłą popularność. Chętnie sięgają po nie jednak nie tylko gospodynie domowe, ale również znani mistrzowie cukiernictwa. Mąka tortowa jest leciusieńka i niezwykle delikatna, co skrzętnie wykorzystują cukiernicy w trakcie swoich słodkich eksperymentów.
I słodko, i wytrawnie
Mąka pszenna typu 450 nie bez przyczyny inaczej zwana jest tortową. Sekret niepowtarzalnego smaku finezyjnych, kolorowych tortów przekładanych kremami i powidłami kryje się tak naprawdę w puszystym, wilgotnym biszkopcie, który wyczarujemy dzięki lekkości mąki pszennej. Oprócz doskonałych placków tortowych, pieszczących podniebienie kruchych ciast i ciasteczek, francuskich rogalików i chrupiących gofrów, z mąki tego typu przygotujemy również dania na słono. Makarony, pierogi i kluski sporządzone z mąki pszennej typu 450 będą wprost idealnie aksamitne.
Skład: Bielmo mączne pszenicy
Informacja dla alergików:
Produkt zawiera gluten.
Termin przydatności:
Najlepiej spożyć w ciągu 6 miesięcy.
Waga: 1kg
Przechowywanie:
Zalecamy, aby przechowywać produkt w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu
Specyfikacja produktu
RODZAJ | pszenna |
WAGA | 1 kg |
PRZEZNACZENIE | Idealna do wypieku ciast biszkoptowych, francuskich, tortów czy pierogów i uszek. Nadaje się także do kruchych ciastek, ciast, gofrów, naleśników czy pączków i faworków. Sprawdzi się do zagęszczenia sosu. |
BARWA | biała, jasna |
POCHODZENIE | Polska |