

SŁÓD PSZENNY JASNY AKTYWNY 500 g - ePIEKARZ
Opis
Słód Pszenny Aktywny Jasny Naturalny 0,5kg
Słód pszenny(aktywny enzymatycznie), jest to czysty, drobno zmielony słód pszenny o działaniu enzymatycznym. Stosowany do poprawy właściwości słabych mąk-poprawia objętość i jakość fermentacji. Dobrze wpływa na chrupkość i kolor skórki pieczywa, a przede wszystkim na smak.
Słód pszenny (jasny):
- przedłuża świeżość pieczywa,
- wzmacnia smak, barwę i chrupkość skórki pieczywa,
- wzbogaca pieczywo w błonnik, białko, witaminy i składniki mineralne,
- dodatek cukru nie jest konieczny, aby wzmocnić aktywność drożdży.
Dozowanie: 0,2 - 2% w stosunku do ilości użytej mąki,
Zapach: Aromatyczny
Smak: Neutralny -słodowy
Konsystencja: Drobny proszek przypominający mąkę z cząsteczkami
Kolor: Jasny beż
Waga: 500g
Termin przydatności: Przynajmniej pół roku
Pakowanie: Opakowanie typu doypack, wielokrotnie zamykane.
Składniki: pszenica. Zawiera gluten.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Produkt nie jest modyfikowany genetycznie, nie składa się z genetycznie modyfikowanych organizmów, nie zawiera składników wyprodukowanych z GMO.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna (energia): 1511 kJ / 358kcal
Tłuszcz: 2,30 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 69 g
Cukry: 8,3 g
Błonnik: 11,0
Białko: 11,0 g
Sól: 0,01 g
Dane techniczne
RODZAJ | pszenny - aktywny, jasny |
WAGA (g) | 500 |