SŁÓD ŻYTNI LITEWSKI CIEMNY NATURALNY 500 g - ePIEKARZ

Cena: 15,99 zł

Cena regularna:

15.99
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

❤️ Dodaj do ULUBIONYCH

OPIS PRODUKTU

Słód Litewski Żytni Do Chleba, Wypieków - 500g

Słód żytni litewski pozyskiwany jest ze skiełkowanego i zmielonego ziarna żyta. Nadaje on wypiekom charakterystyczny smak i zapach oraz sprawia, że skórka staje się chrupiąca i aromatyczna, a miękisz delikatny i miękki. Wypiek zyskuje brązowy kolor, taki jak przy użyciu pełnego ziarna żyta.

Zastosowanie słodu litewskiego:

Słodu litewskiego można używać do pieczywa, ciastek, mieszanek, koncentratów, mąk.

Popularnym wykorzystaniem słodu żytniego ciemnego jest chleb litewski. Ten żytni chleb słodowy jest ręcznie robiony na zakwasie bez drożdży i sztucznych dodatków. Zawiera wyłącznie naturalne składniki: pełnoziarnistą mąkę żytnią i pszenną w proporcjach 60/40, sfermentowany słód żytni, słód jęczmienny, sól, cukier, kminek i wodę. Chleb litewski ma wysoką zawartość błonnika, jest wytwarzany bez tłuszczów zwierzęcych.

Sposób użycia słodu:

20-60g/1kg mąki, w zależności od oczekiwanych rezultatów.

Przechowywanie słodu:

Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym (rekomendowana temp. 15-22°C), bez obcych zapachów.

Skład: 100% Słód Żytni

Wyprodukowano w UE.

Informacje o alergenach:

Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.

Pakowanie:

Słód litewski żytni jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.

Specyfikacja produktu

WAGA 500 g
RODZAJ słody

Dodaj opinię (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
99,7% kupujących poleca tego sprzedawcę
Polecam 5498 Nie polecam 14
Zgodność z opisem
5
Obsługa kupującego
5
Sklep internetowy Shoper.pl