SŁÓD ŻYTNI LITEWSKI CIEMNY NATURALNY 500 g - ePIEKARZ
Cena regularna:
towar niedostępny
❤️ Dodaj do ULUBIONYCHOPIS PRODUKTU
Słód Litewski Żytni Do Chleba, Wypieków - 500g
Słód żytni litewski pozyskiwany jest ze skiełkowanego i zmielonego ziarna żyta. Nadaje on wypiekom charakterystyczny smak i zapach oraz sprawia, że skórka staje się chrupiąca i aromatyczna, a miękisz delikatny i miękki. Wypiek zyskuje brązowy kolor, taki jak przy użyciu pełnego ziarna żyta.
Zastosowanie słodu litewskiego:
Słodu litewskiego można używać do pieczywa, ciastek, mieszanek, koncentratów, mąk.
Popularnym wykorzystaniem słodu żytniego ciemnego jest chleb litewski. Ten żytni chleb słodowy jest ręcznie robiony na zakwasie bez drożdży i sztucznych dodatków. Zawiera wyłącznie naturalne składniki: pełnoziarnistą mąkę żytnią i pszenną w proporcjach 60/40, sfermentowany słód żytni, słód jęczmienny, sól, cukier, kminek i wodę. Chleb litewski ma wysoką zawartość błonnika, jest wytwarzany bez tłuszczów zwierzęcych.
Sposób użycia słodu:
20-60g/1kg mąki, w zależności od oczekiwanych rezultatów.
Przechowywanie słodu:
Przechowywać w miejscu suchym i chłodnym (rekomendowana temp. 15-22°C), bez obcych zapachów.
Skład: 100% Słód Żytni
Wyprodukowano w UE.
Informacje o alergenach:
Produkt może zawierać gluten, jaja, orzechy, soję, mleko, seler, gorczycę, sezam, dwutlenek siarki i pochodne wyżej wymienionych.
Pakowanie:
Słód litewski żytni jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania.
Specyfikacja produktu
WAGA | 500 g |
RODZAJ | słody |